Žilinský deň zdravia 2024

Žilinský deň zdravia, ktorý sa konal 26. septembra 2024 na Mariánskom námestí navštívili aj žiaci našej školy z tried III.A (študijný odbor BOZP a technické lýceum) a III.B (študijný odbor mechanik hasičskej techniky a operátor stavebnej výroby). Táto akcia môže bola  vhodnou aktivitou v oblasti výchovy k zdravému životnému štýlu a prevencii zdravia.

Každoročne návštevníkom ponúka široké spektrum služieb zameraných na prevenciu zdravia, rôzne merania (stres, cholesterol, tlak, zrak, telesný a podkožný tuk..),  ukážky prvej pomoci, prehliadku sanitného vozidla a iné.

Tento rok bolo možné absolvovať pletyzmografické meranie refluxu dolných končatín, echokardiografiu, EKG, služby fyzioterapie, dentálne poradenstvo a iné. OZ NIE RAKOVINE okrem iného ponúklo návštevníkom v nadrozmernej makete hrubého čreva a  najväčšej makete pľúc v Európe  vizuálne aj obrázkovo znázornené jednotlivé štádia rakoviny a poskytlo informácie o rizikových faktoroch, príznakoch, príčinách vzniku, priebehu a dôsledkoch ochorení.