Finančná gramotnosť pre štvrtákov

Pre slovenský finančný trh a na zlepšovanie finančnej gramotnosti žiakov, bola navrhnutá stolová spoločenská hra Finančná sloboda. Počas hry s moderátorom sa žiaci starajú o finančné plánovanie fiktívnej rodiny. V mesiaci september a október dostali možnosť absolvovať túto hru aj naši žiaci z tried IV.A, B, C a D.

Každý hráč dostane do opatery manželský pár vo veku 30 rokov, ktorému pomáhajú plniť si svoje ciele. Prechádzajú s nimi 30 rokov ich života, uzatvárajú im finančné produkty a čelia rôznym nástrahám života. Hráč sa musí naučiť svojej rodine poradiť v rôznych životných situáciách a pri rozhodovaní môže použiť svoje skúsenosti z ozajstného života. Naopak, neskôr môže aplikovať vedomosti získané v hre na zlepšenie vlastnej situácie v osobnom živote.

Projekt Finančná sloboda prináša žiakom  nevšedný zážitok a nové spôsoby myslenia v oblasti financií. Hra ich veľmi zaujala a my sa tešíme, že sme mali možnosť ponúknuť žiakom inovatívny prístup k vzdelávaniu. Ďakujeme aj pánovi Bohušíkovi zo spoločnosti OVB, ktorý ich počas hry sprevádzal.